Thuys 3

• Personen met een ernstig tot diep mentale handicap
  • Leeftijd: vanaf 18 jaar
  • Geslacht: gemengde groepen
  • Cliënten met bijkomende motorische sensorische en/of gedragsproblemen voor zover de draagkracht van de groep en de accommodatie dit toelaten met het oog op kwaliteitsvolle zorg.

Begeleidingsintensiteit 5 (volgens VAPH)

Ondersteuningsnood in functie van mogelijks bijkomend motorisch en/of sensorische beperkingen of van medische problemen.

Permanentieniveau 5 of 6 (volgens VAPH)

Dag en nacht is er toezicht en feitelijke ondersteuning.

• Daginvulling in de leefgroep of deeltijdse deelname aan de atelierwerking in de Cleynen Bempt.
  • Dagelijkse aanbieding van continue en intensieve ondersteuning op alle levensdomeinen.
  • De eigen bijdrage aan activiteit van de persoon is gering.
  • Specifieke deskundigheid op gebied van medische opvolging, persoonlijke verzorging, maaltijdbegeleiding en motorisch management van de meervoudige beperkingen. Tilliften, hoog-laagbedden en bedden zijn ter beschikking.
  • De dagondersteuning gebeurt binnen de leefgroep. Er wordt gewerkt met de principes van de basale stimulatie. Individuele therapiemomenten worden voorzien indien geïndiceerd: kiné, ergo of muziektherapie, therapie met paarden.
  • Motorische stimulatie en activatie wordt voorzien via een wisselhoudingsprogramma.
  • Er zijn leefgroepsgebonden en leefgroepsoverschrijdende stimulatiegerichte activiteiten.
  • Op regelmatige basis wordt uitstap buiten de leefgroep voorzien. Momenten van vrijetijdsbesteding worden opgevuld door passieve stimulatie.
  • Mogelijkheid tot deelname aan de dagateliers van de Cleynen Bempt wordt eveneens voorzien wanneer cliënt hiervoor in aanmerking komt.

Kandidaten met een persoonsvolgend budget kunnen zich aanmelden.

Contact: sociale_dienst@stichtingdelacroix.be – 016/819831